Kosten

Van de ondersteuning die wij bieden kunnen verschillende zorgaspecten uit het persoonsgebonden budget (pgb) worden betaald.
De andere hulpvragen kunnen wij particulier leveren.

Om in aanmerking te komen voor een persoonsgebonden budget heeft u een indicatie nodig. Een persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf uw zorgverleners en begeleiders uit die in uw opdracht gaan werken. Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het persoonsgebonden budget (pgb) betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulp. Daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen.
U vraagt een persoonsgebonden budget (pgb) aan bij het zorgkantoor, de zorgverzekeraar of bij de gemeente. Waar u moet zijn hangt af van de zorg die u nodig heeft.

Meer informatie over het aanvragen van het persoonsgebonden budget (pgb) kunt u vinden op de website: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/pgb-aanvragen.html Vanzelfsprekend kunnen wij u ook van verdere informatie voorzien.

Als u kiest voor Amico-zorg neemt u telefonisch of per e-mail contact met ons op.
Daarna komen wij bij u thuis voor een kennismakingsgesprek.
Dit gesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.
We bespreken wat de hulpvraag precies is en wat we voor u kunnen betekenen.
Indien nodig kunnen we u helpen bij het aanvragen van een persoonsgebonden budget. (pgb)
Aan de hand van het gesprek wordt een (tijdelijke) zorgovereenkomst opgesteld.